Hvordan regenerere hud og hår etter sommeren? Riktig hud- og hårpleie om høsten

av Monic Bert


Mens kropp og sjel er i flott stand etter sommerferien, er ikke tilstanden til huden og håret den beste. Huden er tørr, tykkere og mangler elastisitet, epidermis begynner å flasse av, kroppen får en gråaktig farge og du merker misfarginger, brutte kapillærer og pigmentflekker fra solen. I sin tur er håret tørt og sprøtt. Heldigvis kan disse endringene reverseres. Finn ut hvordan ansikts- og hårpleien din bør se ut etter sommerferien og hvilke pleieprodukter som forbedrer tilstanden deres. Oppdag måter å eksfoliere huden på etter sommeren og gjenopprette den naturlige gløden og sunne fargen.

Hudeksfoliering etter sommeren

Det første du må gjøre etter å komme tilbake fra sommerferien er å eksfoliere huden. Mange kvinner har en tendens til å unngå det i bekymring over at den vakre brunfargen forsvinner for raskt. Videre bestemmer mange seg for å gå på solstudio for å holde brunfargen ved like enda lenger. Ingen av løsningene er det beste du kan gjøre for huden. Etter noen dager begynner huden å flasse av selv, og som en konsekvens får den ujevn farge og du ender opp med lysere og mørkere flekker. I tillegg kan strålingen fra solsengen gi økt tørrhet i epidermis.

Videre bør du vente rundt en uke etter at du kommer hjem fra ferie før du påfører en eksfolierende skrubb; du vil merke at epidermis eksfolieres mer intenst. Skrubben vil fjerne døde celler fra hele kroppen og, som et resultat, jevne ut brunfargen din.

Hudpleiekosmetikk som bør brukes etter sommeren 

Kosmetikken bør brukes to ganger for dagen: morgen og kveld. Om morgenen velger du lette, fuktighetsgivende kremer, og kosmetikken du bruker om kvelden bør ha en rikere sammensetning og tykkere konsistens. En god løsning vil være å bruke kosmetiske oljer eller tykke og fete balsamer. Det er også verdt å påføre kosmetikk fra apoteket fordi de er dedikert til krevende og irritert hud.

Under en regenerende behandling etter sommeren bør du unngå varme bad, og hvis du ikke kan motstå dem, hell en håndfull Dødehavssalt i vannet og hell i litt spesiell badeolje. Saltet vil mykgjøre huden og oljen gir den fuktighet.

Hårpleie etter sommeren

UV-strålene svekker hårets tilstand fordi de åpner skjellaget og ødelegger proteinene i kortikalsjiktet. Som et resultat blir håret sprøtt og svakt. For å forbedre hårets tilstand og utseende bør du påføre en intensiv maske med næringsstoffer minst en gang i uken. For en bedre effekt kan du pakke inn hodet med en dusjhette av plast og et håndkle, noe som gjør at kosmetikkingrediensene trenger dypere inn. For svært skadet hår vil det være lurt med hårsauna på salongen. Behandlingen består i å påføre et regenererende preparat i håret, noe som ved hjelp av varm damp fra en spesiell enhet trenger inn i håret og reparerer all skade.

Hudpleie etter sommeren

Hudpleie etter sommeren – hjemmelagde metoder

Ansiktshuden trenger også eksfoliering. Hvis den er tykk og motstandsdyktig mot irritasjoner kan grov peeling bruker, men hvis den er sensitiv bør den behandles med enzympeeling. I tillegg bør man bruke en fuktighetskrem tilpasset hudtypen på daglig basis, og nattkrem må påføres før leggetid hver kveld. Det er bare den riktige nattkremen som gir tilstrekkelig dose næringsstoffer til en hud som har vært eksponert for stekende solstråling og sterk vind. Det er også verdt å anbefale fuktighetsgivende og næringsgivende masker, som kan utføres hver 2. eller 3. dag etter at du har kommet hjem fra ferie.

Ansiktspleie etter sommeren – profesjonelle metoder

Hvis hjemmelaget ansiktsbehandling ikke viser seg å være nok, kan du søke profesjonell hjelp. Dermatologer tilbyr mange behandlinger som gir lindring til soltørket hud. En av dem er mesoterapi, som involverer å injisere et vitaminpreparat under huden.

Det finnes mange varianter av denne behandlingen, inkludert mesoterapi med bruk av NCTF og nålløs mesoterapi. NCTF er et moderne kompleksav vitaminer, mikroelementer, peptider og aminosyrer. I sin tur består nålløs mesoterapi av å sette inn et vitaminkompleks dypt under huden ved hjelp av elektrisk strøm.

Fjerning av misfarginger i huden etter sommeren

Fjerning av sommerens misfarginger i huden – hjemmelagde metoder

Den direkte årsaken til misfargingen er eksponering for solen, og indirekte – bruk av hormonmedisiner, eller antibiotika, graviditet og noe kosmetikk; konserveringsstoffer, fargestoffer og fettet i dem. Under påvirkning av UV-stråling blir de giftige for huden og etterlater seg mørke flekker på overflaten. Dermed oppstår det misfarging når vi soler oss under hormonbehandling, når vi tar bestemte medisiner, graviditet eller bruker enkelte kosmetikkprodukter.

For å bli kvitt misfarginger, kan du bruke hjemmeblekingsterapi. Lysnende egenskaper gis av kremer med arbutin, liposyre, azelainsyre eller fytosyre; alle disse er tilgjengelig på parfymeriet. Denne type produkter har en skånsom, eksfolierende effekt som bremser aktiviteten til celler som produserer hudpigmenter (melanocytter) og øker forsvinningen av misfargingen. Effekten er bare synlig hvis de blekende kremene brukes regelmessig i flere måneder på rad. Samtidig må man unngå solen, siden den kan gjøre at misfargingen dukker opp igjen.

Fjerning av misfarginger av huden etter sommeren – profesjonelle metoder

Hjemmeremedier for fjerning av misfarging i huden er ikke like effektive som behandlinger utført av en dermatolog, spesielt:

  • glycopeeling med tilsetning av kohinsyre;
  • mandelpeeling, som regel i kombinasjon med pioglykolsyre;
  • gul peeling med retinsyre, azelainsyre og kojinsyre;
  • easy peel, dvs. peeling med bruk av trikloreddiksyre;
  • mikrodermabrasjon, dvs. mekanisk eksfoliering av epidermis;
  • behandlinger med bruk av laser eller IPL (Intensive Pulse Light).

For enda bedre resultater anbefales det at du gjentar hver av disse behandlingene flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *