Sjekk hvordan du endelig blir kvitt kråketær

av Monic Bert


Kråketær gir bare positive følelser når det gjelder den kylling-benede hytten fra slavisk folklore. Med andre ord – det er ikke plass til dem i den virkelige verden og vi vil ikke se dem i form av rynker. Hva er kråketær? Hva forårsaker dem og hvordan forhindrer og kurerer vi dem? Les videre for å sjekke!

Hva er kråketær?

Dette er ikke noe annet enn rynker rundt øynene. Noen refererer til dem som ‘smilerynker’. Hvorfor oppstår de i en slik synlig del av ansiktet? Dette har med mengden talg og skvalen i huden å gjøre. I øyeområdet er epidermis ekstremt tynn og delikat, og blir derfor raskere gammel. Verken talg eller hydrolipidlaget kan beskytte den. Videre er huden rundt øynene i konstant bevegelse. Faktisk er det øynene og områdene rundt som viser mest følelser – ansiktsuttrykkene våre er mest intense i dette området. Bevegelse av musklene våre fører til rynker. De blir synlige når den skånsomme og sårbare huden vår mister elastisiteten sin.

Vi vet alle at huden endrer seg over tid. Mengden kollagen synker med alderen. Evnen til å syntetisere synker også, noe som resulterer i rynker rundt øynene – kråketær. Dette er fordi kollagen holder huden glatt. For å si det enkelt: huden mister sitt viktigste byggemateriale (kollagen) og rynker oppstår på overflaten.

I tillegg til aldringsprosessene og ansiktsuttrykkene, finner rynker og kollagenreduksjon sted på grunn av økt stråling, dårlig kosthold, mangel på søvn, dårlig fuktighet og tørr hud. En hyppig grunn til reduksjon av kollagen er et kosthold lavt på aminosyrer og proteiner som er nødvendig bare for produksjon av kollagen.

I tillegg blir huden tørr og slapp når kostholdet vårt inneholder lite fett (essensielle fettsyrer) og protein. Den blir slapp, tørr og mister elastisitet.

Hvordan bli kvitt kråketær?

Først må du begynne med å ‘mate’ huden din: drikk mye mineralvann i løpet av dagen (ideelt 2,5-3 liter), ta vitaminer – A, E, K og betakaroten. For å redusere for tidlig aldring av huden trenger du også aminosyrer og proteiner så huden kan syntetisere og produsere kollagen.

Huden tørker svært raskt når den utsettes for frost, vind og høye temperaturer. Tørr luft fra radiatorer svekker også tilstanden. For å beskytte den bør du velge en god krem som beskytter og gir fuktighet, men som også skaper et mikroskopisk lag på huden. Før leggetid påfører du naturlig olje på huden rundt øynene (sterke egenskaper mot aldring finner du i bringebærfrøolje, arganolje og sheasmør).

Hvis rynkene dine ikke er veldig synlige er det en god idé å prøve behandling på skjønnhetssalong som hjelper deg å dekke de små rynkene. For eksempel stimulerer mikrodermabrasjon cellefornyelsen, som styrker kollagenfibrene og bidrar til kollagensyntesen.

Hjemmeremedier for å fjerne kråketær:

  1. Kumelkkompress (velg det som er minst behandlet, helst bio) inneholder aminosyrer og lipider, for eksempel: arginin, glysin, prolin. Disse stoffene tar del i kollagendannelsen. Spesielt prolin spiller en viktig rolle når det gjelder å vedlikeholde kollagenstabiliteten i huden. Velg meieriprodukter med høyt fettinnhold, som inneholder vitamin A og E som gjenoppretter epidermis og hjelper stoffene å bli raskt absorbert.
    Legg et håndkle eller en ansiktsrensebørste i melk, helst litt varm, og påfør i ansiktet. La det være på i 15 minutter før du vasker ansiktet med vann. Hvis huden din er tørr tilsetter du en spiseskje olivenolje eller mandelolje i melken.
  2. Eggehviteomslag – en behandling som bruker aminosyrer. Eggehvite, akkurat som kumelk, inneholder arginin, glysin og prolin samt magnesium, som er nødvendig for å avgifte huden og få musklene til å slappe av. Magnesium absorberes raskt inn i cellene. Pisk eggehvite, påfør et tynt lag under øynene (hvis du vil kan du dekke hele ansiktet). Etter rundt 15 minutter, så fort det har tørket, vasker du ansiktet med varmt vann.
  3. Grønn te er full av katekiner som er kraftfulle antioksidanter som reduserer for tidlig aldring av huden. Det er en intenst fuktighetsgivende ansiktsmaske som også reduserer rødhet og beroliger huden.

For enda bedre resultater kan du bruke matcha, dvs. grønn te i pulverform, i stedet for ‘tradisjonell’ grønn te. Du kan blande den med spirulina eller chlorella for å forsterke egenskapene som motvirker aldring. La den trekke ved 80 grader (tilsett riktig mengde vann så det blir en masse), før du kjøler ned. Du kan også tilsette mandelmelk. Dynk bomullspads i blandingen og legg på øyelokkene. Etter 15 minutter fjerner du den med rensevann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *