Soling av ben. Hvordan gjøre det effektivt i sommerferien?

av Monic Bert


Skjer det også med deg at bena dine bare ikke vil bli brune av en eller annen grunn? Ansikt, armer og rygg er brune og gylne, men fargen på bena er nøyaktig den samme som om vinteren. Hva bør vi gjøre da? Hvordan få jevn brunfarge på hele kroppen? Heldigvis er det måter som gjør at kroppshuden kan oppnå denne jevne fargen. Hva er det? Finn ut hvor lett det er.

Hvorfor er solbrunhet bra?

En solbrun farge gjør at vi ser yngre og sunnere ut. En gyllen nyanse fremhever musklene våre, gjør at vi ser slankere ut og mer attraktive. Videre matcher denne nye hudfargen perfekt sommerantrekkene: hvite kjoler, fargerike topper og gullsmykker. Men visste du at solbrunhet er naturlig beskyttelse mot sol og irritasjoner? Dessuten hjelper den å bekjempe noen hudsykdommer, behandle depresjon og øke produksjonen av vitamin D i organismen vår.

Hvorfor tar det lengre tid å bli brun på bena?

Det er helt sikkert vanlig at de fleste av oss blir brune på armene, ryggen, ansiktet og magen, mens bena forblir bleke de neste dagene. Det er slik fordi solen treffer den øvre delen av kroppen først. Dessuten har ikke huden på bena noen betydelig mengde talgkjertler, og dermed blir den raskt dehydrert. Det er også verdt å innse at vi forstyrrer hydrolipidbarrieren når vi fjerner hår eller vi skyller den av når vi bader. Hud uten et beskyttende belegg er vanskelig å gi fuktighet og brunfarge.

Hårfjerning og soling

For å gjøre solingen mer vellykket fjerner du uønsket hår. Men hvis du gjør det for ofte eller fjerner håret feil er det svært mulig at du opplever vanskeligheter med å gjøre bena naturlig solkysset. Av den grunn er det lurere å fjerne håret en dag før du planlegger å sole deg. Du kan også velge laserfjerning, hjemmebehandling med en IPL-enhet, sukkerpasta, varm/kald voks, hårfjerningskrem eller en vanlig høvel. Uansett hvilken metode du velger, må du huske å gi bena fuktighet så fort du er ferdig med prosedyren. Glatt hud uten inngrodde hår blir betydelig raskere brune.

Steg for steg hårfjerning

Hvordan gjøre bena raskere brune? Enten bruker du en skrubb eller fjerner håret. Under finner du instruksjoner og noen tips som guider deg til å oppnå et av de store sommermålene dine – perfekt brune ben.

  1. Før hårfjerning tar du et bad eller senker bena i varmt vann. Påfør en skrubb som fjerner døde hudceller og hjelper å bli kvitt inngrodde hår.
  2. Så tar du på barberskum og begynner å fjerne uønskede hår. Hvis du har gått tom for barberskum kan du velge balsam, en kremet dusjgelé eller et lignende produkt som hjelper deg å bevege høvelen lett.
  3. Bruk en ny høvel etter hver barbering. Hvis du ikke har mulighet til dette bør du desinfisere bladene grundig. Og husk at du ikke må dele høvel med andre – det er veldig lett å få infeksjoner ved overføring av bakterier.
  4. Når du er ferdig å barbere deg påfører du et produkt som lindrer irritasjoner.

Hvordan gjøre bena klar for soling?

Som nevnt over er fuktighet veldig viktig. Godt hydrert hud blir raskt brun og er mindre utsatt for irritasjoner. Derfor bør du, når sommeren er i ferd med å begynne og du planlegger sommerferien, fortsette å fylle på vann til huden din hver dag. Dessuten bør du påføre solkrem rundt 30 minutter før du skal sole deg. Husk å påføre nytt UV-filter hver time. Hvis du planlegger å bruke fritiden på en aktiv måte i stedet for å ligge på stranden kan du bruke solfaktor 20.

Hvordan gjøre bena brune – nyttige tips

Først og fremst bør du begynne å sole deg fra kroppsdelene som reagerer minst på solen. Hvis de blir sist brune kan du bruke følgende triks – eksponer dem mot solen først. For det andre bør du ikke barbere leggene hver dag, selv om du ser små hår. Dette gjør at bena blir raskere brune og håret blir lysere og dermed mindre synlige på grunn av solen. For det tredje bør du fortsette å fylle på med vann til huden både før og etter soling. Tross alt blir fuktig og velpleid hud brun mye raskere. For det fjerde bør du bruke forskjellig solkrem til forskjellige kroppsdeler. For å forklare bør du bruke en krem med lav solfaktor til bena, samtidig som du dekker resten av kroppen med høyere solfaktor. For det femte bør du plassere kroppen vinkelrett mot solen, for det er nettopp slik du blir raskere brun. Snu kroppen bak/frem hver halvtime. For det sjette blir fargen jevnere og mer holdbar hvis du soler deg mens du driver med idrett, tar en spasertur eller gjør annen fysisk aktivitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *